cloud1
cloud2

Blog

Oplevering WiFi netwerk Camping de Bonte Hoeve

  • Edwin
  • 16/07/17
  • 0 Reacties

Bonte Hoeve

Een gezellige familiecamping in het rustige Zeeuws-Vlaanderen, niet ver van de grens met België. Genieten van ruimte en vrijheid, dat is het geheim van Camping Bonte Hoeve. De camping is gelegen in een landelijke omgeving met de schoonste stranden, de meest pittoreske dorpjes, de fijnste restaurants, de meeste zonuren en de prachtige Vlaamse steden binnen handbereik, kortom echt Bourgondisch en alles voor de echte levensgenieter!

De Vraag:

Ook bij deze camping is de vraag naar een goede en stabiele wifi omgeving sterk gegroeid. De gast wil ook graag op zijn of haar vakantieadres de Netflix serie volgen of lekker naar de favoriete muziek via Spotify luisteren.
Om dit te realiseren voor een camping in het buitengebied kom je al snel voor wat uitdagingen te staan zoals; waar haal ik mijn bandbreedte vandaan? En hoe krijg ik deze dan op de juiste plek? SB International Projects heeft deze uitdaging met beide handen aangenomen en is voortvarend van start gegaan.

De Oplossing:

De eerste opdracht was om bandbreedte te vinden. Deze was een kleine kilometer verder aanwezig in de hoedanigheid van een VDSL verbinding, maar deze was al in gebruik bij een andere ondernemer. In overleg en in goede samenwerking met deze ondernemer is er besloten een tweede verbinding aan te vragen en op zijn terrein een zichtverbinding op te realiseren met de camping. Door dit toe te passen hebben we nu een bandbreedte van 100 Mbps up en down kunnen realiseren. De “oude” capaciteit was maximaal 0,5 Mbps up en 4 Mbps down. Een significant verschil dus. Een tweede uitdaging was hoe deze bandbreedte verder te kunnen verdelen over de camping. Hiervoor hebben wij een Ethernet over Coax product gebruikt. Hiermee brengen we het internetsignaal dieper de camping in met het doel om de kwaliteit en stabiliteit van de WiFi te optimaliseren. Op de camping zelf zijn er een 10-tal masten geplaatst waarop accesspoints zijn gemonteerd die de volledige dekking voor de camping verzorgen. De accesspoint communiceren via Mesh uplinks met de, direct aan het internet verbonden, exemplaren.

Eindresultaat:

1. Een kwalitatief hoogstaand wifi netwerk waarbij de gast internet zoals thuis ervaart.
2. Zeer lovende reacties mogen ontvangen.
3. Een tevreden camping eigenaar

Gebruikte Materialen:

VDSL Internet ontsluiting.
Ruckus Wireless ZoneFlex P300 Point to Point set voor straalverbinding.
Ethernet over Coax modems voor lokale distributie Internet.
Ruckus Wireless ZoneFlex T300 Outdoor accesspoints voor gebruikers toegang.

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

All fields are required.